Přeskočit na hlavní obsah
Přeskočit hlavičku

Chemie v kuchyni

Tajemství složení potravin odhalili žáci z Jazykového gymnázia Pavla Tigrida na workshopu Chemie v kuchyni.

Chemie nám může odhalit, co se skrývá v našem jídle. Pomocí chemických postupů jsme schopni prokázat přítomnost bílkovin, cukrů, škrobů, tuků a vitamínů a odhalit tak tajemství složení potravin. Žáci chemického semináře z Jazykového gymnázia Pavla Tigrida se o tom mohli přesvědčit na workshopu Chemie v kuchyni, který pořádali kolegové z Katedry chemie a fyzikálně-chemických procesů. Během workshopu si žáci posílili své praktické dovednosti v moderní chemické laboratoři a také si vyzkoušeli využití indikátorů pro stanovení pH. Vše měli podloženo odborným výkladem vysokoškolských pedagogů. 

Těšíme se na příští návštěvu!

 

 

 

Vloženo: 19. 2. 2023
Kategorie:  Aktuality
Zadal:  Administrátor
Útvar: FMT - Fakulta materiálově-technologická
Zpět